Založ si blog

Skutočne ide u učiteľov o postvakcinačné reakcie?

Rozhodnutie otvoriť školy v situácii, keď je Slovensko v počte mŕtvych na covid – 19 na prvom mieste na svete je samo osebe čistý idiotizmus.

A neospravedlní ho ani očkovanie učiteľov, ktoré sa udialo tento víkend. Čím nehovorím, že očkovanie učiteľov je nezmysel. Naopak, je to veľmi rozumný krok, zvlášť, ak veľký podiel medzi nimi majú ľudia v rizikovom alebo blízko rizikovom veku.

Lenže nezmysel bol v sobotu ich zaočkovať a v pondelok čakať, že nastúpia nadšene do škôl.

Ako je známe, plná imunita po očkovaní nastúpi cca 14 dní po revakcinácii. Po prvom očkovaní možno očakávať maximálne 50%-nú chránenosť – aj to až po 10–14 dňoch po očkovaní.

Inými slovami, učitelia zaočkovaní v sobotu a vyhnaní do škôl o dva dni neskôr nemajú takmer nijakú chránenosť. Ak sa práve medzi nimi zrazu nečakane rozmohlo množstvo postvakcinačných reakcií, kvôli ktorým ostali doma, je to načisto pochopiteľné.

Fixlujú a na ich mieste by som úplne rovnako klamal aj ja. Ak nemá rozum minister zdravotníctva a minister školstva, musia ho mať oni.

Som presvedčený, že len u malého počtu učiteľov došlo k nejakým skutočne obmedzujúcim postvakcinačným reakciám. Vyhovorili sa na ne len preto, aby získali pár dní navyše, počas ktorých môžu v bezpečí domova čakať, kým sa im vytvorí aká-taká postvakcinačná imunita. Lebo hnať sa do početného školského imunologicky značne neistého kolektívu pri šírení sa nebezpečnejšej britskej mutácie SARS CoV-2 je čisté šialenstvo.

Žiaľ, tento nový vládny idiotizmus má aj ďalší nebezpečný efekt – v radoch antivaxerov a pochybovačov údajné postvakcinačné reakcie u učiteľov posilnia pocit, že vakcína spôsobuje množstvo reakcií, je nebezpečná a pochádza od diabla!

Absolútne nekompetentná vláda opäť niečo domrvila. Chýba jej úplne obyčajná sedliacka logika a aj, na intelektuálne schopnosti troška náročnejšia, predvídavosť. Alebo len nepočúvajú tých, ktorým tieto vlastnosti nechýbajú. Nehovoriac o odborníkoch.

Správny postup mal byť: zaočkovať učiteľov, počkať 14 dní a otvoriť školy až potom. Samozrejme, ideálne by bolo otvoriť školy až 14 dní po druhom zaočkovaní učiteľov. Vzhľadom na to v akej situácii sa Slovensko nachádza by to vôbec nebolo na škodu veci.

Matovič s Krajčim, nielen s ohľadom na najnovší kiks, ale aj vzhľadom na množstvo mŕtvych, ktoré majú na svedomí mali už dávno odstúpiť. A ak sa tak nedeje, tak Žilinka s Lipšicom by mali konať. Lenže to je v tejto matovičovskej džamahíriji hrajúcej sa na demokraciu –  utópia.

Úvaha o mieri

15.06.2024

Pred pár rokmi som čítal seriózny článok o tom, ako akísi vedci zisťovali, ktorý spôsob defekácie je najlepší – čupiačky alebo posediačky. Neviem, či to boli americkí vedci, lebo tí zistili aj to, že koho v noci svrbí riť, tomu ráno smrdia prsty… Pre náš účel nie je dôležité akej národnosti boli vedci, ktorí to zisťovali. Podstatné je, čo zistili. A [...]

Porušovanie volebného zákona? Z čej strany?

11.06.2024

V rôznych druhoch volieb som sa doteraz zúčastnil práce v okrskovej volebnej komisii asi desaťkrát. Vždy to bolo v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. Nikdy som však nemusel ísť za voličmi z prenosnou urnou. Až v týchto eurovoľbách to vyšlo na mňa. Okrem viacerých súkromných bytov som navštívil aj dve zariadenia pre seniorov, či lepšie povedané – domovy [...]

Voľby a hlavné mesto

10.06.2024

Tak, ako v prezidentských voľbách aj v eurovoľbách som bol v okrskovej volebnej komisii v bratislavskom Starom Meste. Výsledky hlasovania v tomto okrsku v oboch prípadoch boli pre človeka môjho zmýšľania mierne deprimujúce. V prezidentských voľbách, čo bola vlastne konfrontácia koalície a opozície, získal v „mojom“ okrsku P. Pellegrini približne 20 percent hlasov a I. [...]

dennik N versus Smer

Na 'smerákov' sa z podcastu Denníka N valila spŕška nadávok. Takto zmier nevyzerá, ohradili sa. Šéfredaktor sa bráni, že to bola satira

16.06.2024 15:39

Po množstve nadávok, ktoré zazneli z mediálneho podcastu na členov strany Smer sa smeráci pýtajú, či takto má vyzerať zmierenie.

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 603
Celková čítanosť: 2174011x
Priemerná čítanosť článkov: 3605x

Autor blogu

Kategórie