Založ si blog

Príručka samovraha – 27. časť

Všeobecné pravidlá pre skokové samovraždy

(v texte sú používané poznámky pod čiarou nachádzajúce sa na konci textu)

Veľmi dôležité pri samovraždách vykonaných skokom, je oblečenie samovraha. Nejde ani tak o poslednú módu, farbu, či vzor na látke, ale o to, aby ste vo vzduchu kládli čo najmenší odpor. Za vhodné oblečenie možno považovať napríklad cyklistický komplet. Tieto súpravy sú síce primárne určené pre cyklistov do 25 rokov, ale veľmi často ich užívajú aj cyklisti nad túto vekovú hranicu. Na lesných cestičkách, či dunajskej hrádzi potom cez víkend vídať množstvo bicyklujúcich sa obtiahnutých pivných brúch, z ktorých ako komické pahýle trčia pavúčie ruky a nohy. Chlapi holdujúci zároveň pivu aj cyklistike sa potom nápadne podobajú napitému kliešťovi (Ixodes ricinus), ktorý práve odpadol zo svojho hostiteľa. Ak teda môžu nosiť cyklistické dresy oni, prečo by nemohli samovrahovia?

Jestvujú síce aj špeciálne pretekárske plavky, z kompresnej tkaniny minimalizujúcej aerodynamický odpor, aby ste plávali efektívne, ale tie sú určené pre vodné prostredie. Pokiaľ je autorovi známe, nikto ich netestoval vo vzdušnom prostredí. Navyše podobnosť s Ixodes ricinus by tu bola rovnaká…

Hlavu samovražedného skokana odporúčame vyholiť dohola, prípadne vlasy silno nagélovať a pritlačiť k hlave, alebo  použiť kúpaciu čiapku. Takto vystrojený budete síce vyzerať ako idiot, ale zároveň ako zodpovedne pripravený samovrah, čo je v konečnom dôsledku jedno a to isté.

Absolútne nevhodným odevom pre skokovú samovraždu sú nohavice tureckého strihu a vôbec čokoľvek voľného strihu (širočizné sukne, voľné haleny, nehovoriac o pršiplášťoch a pončách!) Pri skoku v takomto ležérnom relaxačnom oblečení by ste mohli dopadnúť ako známi base jumperi v Alpách, ktorí po skoku z vysokého brala roztiahnu ruky a nohy a „plávacie blany“ medzi končatinami či trupom im umožnia, aby plachtili priestorom a k letu využívali tepelné prúdenie vzduchu. Ak by sa váš skok premenil na takýto kĺzavý let, mohlo by sa vám stať, že by ste dopadli celkom inde než ste si naplánovali. Rozptyl dopadu by sa mohol pohybovať v administratívnych hraniciach priemerného slovenského okresu až kraja. To by bolo zvlášť nevhodné, ak ste svoj skok plánovali ako demonštratívny a chceli ste sa rozplaštiť napr. priamo pred očami milenky, ktorá vás ohrdla. Nehovoriac o možných medzinárodno-právnych a diplomatických komplikáciách takéhoto skoku, ak by ste ho uskutočnili v niektorom z prihraničných regiónov a vzdušné prúdy by vás  zaniesli ponad hraničnú čiaru na územie cudzieho štátu. V tom prípade by vás mohla zostreliť protivzdušná obrana daného štátu – zvlášť, ak by ste neodpovedali na výzvy Oblastného strediska riadenia letovej prevádzky a nereagovali by ste ani na gestikuláciu k vám vyslaných pilotov vojenských stíhačiek.

Takže:

Voľba oblečenia je veľmi dôležitá!

Trajektóriu vášho posledného pohybu v živote odborníci rozdeľujú na tri segmenty – odskočisko, vlastnú dráhu letu a dopadlisko. Odskočiskom sme sa už pomerne podrobne zaoberali. Azda treba už len dodať, že ak skáčete z okna, či balkóna vlastného bytu, mali by ste sa odraziť čo najviac – bolo by trápne zachytiť sa na prádlových šnúrach niektorého spodného suseda a ostať tam visieť medzi deravými ponožkami a vyťahanými pánskymi spodkami.

Čo sa týka trasy letu, tam nie je veľmi čo poradiť. Letíte vzduchom, voľným pádom, tak si to užívajte! Čo si iní draho zaplatia, aby si pri tandemových zoskokoch alebo bungee jumpingoch mohli užiť – vy máte zadarmo!

Skáčeme zásadne mimo chodecké trasy. Ak sa nedá zaručiť, že plochu pod vami nebudú využívať aj chodci, je nevyhnutné, aby ste počas skoku kričali zo všetkých síl (čo asi nebude až taký problém…). Kričať môžete rozličné, odvahu dodávajúce bojové pokriky, ktoré vo vojnových udalostiach pomáhali dvíhať morálku útočiacej jednotky, napr.:

 

Huráááá, Geronimoóó a pod.

 

V prípade, ak sa pod vami nachádza chodecká trasa, kričte prosím nasledovné:

 

„Upozorňujeme občanov prichádzajúcich sprava aj zľava, aby zvýšili opatrnosť, zvrchu sa k chodníku práve blíži…“ (namiesto troch bodiek dosadíme vlastné meno)

Ak chcete skočiť vo večerných či nočných hodinách  a svietiť si pri tom na cestu baterkou, neodporúča sa takýto skutok vykonať okolo 13. augusta. Náhodní pozorovatelia by si vás mohli pomýliť s rojom Perzeíd.

K zemi sa zásadne približujeme po hlave, neskáčeme na nohy a už vôbec sa nepokúšame o efektné parádičky, ako sú rozličné vývrtky, premety a iné, ktoré používajú napríklad olympionici pri skokoch do bazéna z trojmetrovej dosky. Skoky po hlave[1] šetria prostriedky už aj tak finančne poddimenzovaného rezortu zdravotníctva.

[1] Tzv. skoky na istotu

Zážitok z dnešného dňa. . .

25.04.2024

Vybral som sa dnes na Miestny úrad Bratislava – Staré Mesto, aby som tam, ako budúci člen okrskovej volebnej komisie v eurovoľbách, podpísal potrebné dokumenty. Prechádzal som cez Hviezdoslavovo námestie a už diaľky som zbadal pred americkou ambasádou veľký zhluk ľudí. Prekvapilo ma to, pretože som nevedel o žiadnej protestnej, ani inej akcii a väčšinou o nich [...]

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 10:15

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 593
Celková čítanosť: 2127193x
Priemerná čítanosť článkov: 3587x

Autor blogu

Kategórie