Založ si blog

Staré gumy

Dcéra prezula auto do zimných gúm. Letné doniesla ku mne na uskladnenie. Po týždni si to rozmyslela, vraj sú už príliš staré (veľa nejazdila), budúci rok si kúpi nové. A tak som ich išiel odviezť do OLO, tak ako som pred rokom odviezol svoje a platil (ak sa dobre pamätám) 1 euro za kus.

Včera mi chlapík v OLO oznámil, že oni už pneumatiky neberú. Vraj je nový zákon, podľa ktorého je povinný každý pneuservis zobrať ich zadarmo.

Cestou z OLO som sa zastavil v dvoch najbližší­ch, na ktoré som natrafil. V prvom bol mechanik ochotný gumy prevziať. Potešil som sa. Potom povedal sumu: 20 euro za kus.

Musel som sa veľmi držať, aby som vo vete „či mu nešibe?“ nepoužil iné, omnoho vulgárnejšie slovo.

V ďalšom pneuservise ma chlapí­k rovno poslal do prdele.

Tak som cez celé mesto išiel do „môjho“ servisu. Ani tu chlapí­k nebol nadšený˝, ale gumy zobral: „ale len preto, že k nemu dlho chodí­m…“

Niekto sa tu čuduje, že staré pneumatiky bežne nachádzame hocikde v lese?

Úvaha o mieri

15.06.2024

Pred pár rokmi som čítal seriózny článok o tom, ako akísi vedci zisťovali, ktorý spôsob defekácie je najlepší – čupiačky alebo posediačky. Neviem, či to boli americkí vedci, lebo tí zistili aj to, že koho v noci svrbí riť, tomu ráno smrdia prsty… Pre náš účel nie je dôležité akej národnosti boli vedci, ktorí to zisťovali. Podstatné je, čo zistili. A [...]

Porušovanie volebného zákona? Z čej strany?

11.06.2024

V rôznych druhoch volieb som sa doteraz zúčastnil práce v okrskovej volebnej komisii asi desaťkrát. Vždy to bolo v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. Nikdy som však nemusel ísť za voličmi z prenosnou urnou. Až v týchto eurovoľbách to vyšlo na mňa. Okrem viacerých súkromných bytov som navštívil aj dve zariadenia pre seniorov, či lepšie povedané – domovy [...]

Voľby a hlavné mesto

10.06.2024

Tak, ako v prezidentských voľbách aj v eurovoľbách som bol v okrskovej volebnej komisii v bratislavskom Starom Meste. Výsledky hlasovania v tomto okrsku v oboch prípadoch boli pre človeka môjho zmýšľania mierne deprimujúce. V prezidentských voľbách, čo bola vlastne konfrontácia koalície a opozície, získal v „mojom“ okrsku P. Pellegrini približne 20 percent hlasov a I. [...]

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

Izrael, Palestína, Pásmo Gazy

Izrael pozastaví každý deň boje na 11 hodín. Majú to byť 'taktické' prestávky na uľahčenie humanitárnej pomoci

16.06.2024 08:11

Izraelská armáda v časti južného Pásma Gazy každý deň na 11 hodín pozastaví vojenské operácie, aby uľahčila dodávky humanitárnej pomoci.

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

Taliansko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rishi Sunak, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Zelenskyj je odhodlaný vzdorovať roky, podľa New York Times to povedal európskemu kolegovi

16.06.2024 07:00, aktualizované: 08:32

Ak nepostúpime teraz, tak to skúsime o rok, aj ďalší a ďalší. Podľa The New York Times to povedal Zelenskyj súkromne európskemu politikovi.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 603
Celková čítanosť: 2173900x
Priemerná čítanosť článkov: 3605x

Autor blogu

Kategórie