Založ si blog

Dobre mienená rada Igorovi M.

Voľakedy za študentských čias sme sa na vysokoškolskom internáte natlačili do výťahu určenom pre 4 osoby aj jedenásti. Po stlačení tlačidla motor tíško zastonal a buď sa kabína veeeeľmi pomaly rozbehla, alebo častejšie aj nie. Vtedy sme použili fintu – všetci a naraz sme nadskočili, čo umožnilo na pár zlomkov sekundy „prázdnej“ kabíne sa pohnúť. A ak náhodou ani to nepomohlo, jeden či dvaja museli výťah opustiť. Nehovoriac o tom, že pri takto obsadenej kabíne ste sa mohli sotva pohnúť, mohli ste akurát mlčať, nedýchať a dúfať, že to dobre dopadne.
Voľby dopadli inak ako sa prognózovalo. Matovič nemusí skladať vládu zo šiestich či siedmych strán. Na zostavenie vlády mu stačia tri. A ak by naozaj trval na ústavnej väčšine, tak štyri. Zdá sa, že všetci štyria sú ochotní na štarte v záujme veci naraz nadskočiť. Ako však bude pokračovať ďalšia jazda je neisté.
Líder víťaznej strany by si mal uvedomiť, že ak chce skutočné zmeny, nemôže sa viesť vo výťahu s ľuďmi, ktorí sa fotografovali (a bohvie čo ešte robili) s mafiánmi, raňajkovali s Kočnerom, či nezákonne kšeftovali s pozemkami.
Nemôže takých ľudí dávať do najvyšších ústavných či exekutívnych funkcií. Výťah so štyrmi osobami sa síce pohne pomerne poľahky (ak bude treba aj nadskočia) a aj smer jazdy bude jednoznačne daný, ale jeden pasažier bude chcieť zastaviť na piatom, iný na šiestom a ďalší na desiatom poschodí, hoci skutočná zmena je až na jedenástom!
Myslím si, že Matovič by mal odmietnuť spoluprácu som všetkými tromi a smerovať krajinu k predčasným voľbám. Ak by to urobil dostatočne razantne, s tým, že by tlačil na to, aby napr. Kiska bol skutočne obvinený a ak by sa to stihlo, tak aj odsúdený, presvedčil by omnoho viac ľudí (vrátane mňa), že to myslí vážne (v duchu padni komu padni) a omnoho viac ľudí by ho v tých ďalších predčasných voľbách volilo.
A vo výťahu by potom mohol ísť celkom sám. Lebo to je najlepší variant, pre niekoho, kto chce skutočnú zmenu.

 

Ach to zlé, zlé Russko. ..

27.03.2024

Smeru a aj prezidentskému kandidátovi Pellegrinimu opozícia a médiá vyčítajú, že sú vraj proruskí. Nuž na úvod si povedzme, že vo svete vždy jestvovali, jestvujú a asi aj budú jestvovať veľmoci. A tie vždy mali svoje veľmocenské záujmy. Menšie štáty sa im niekedy viac, inokedy menej podriaďujú. Ako som už napísal v jednom z predchádzajúcich článkov – [...]

Slovakia first, či last?

25.03.2024

Admin bez vysvetlenia zrušil tento môj príspevok, tak ho dávam znovu… Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota na Hviezdoslavovom námestí v roku 2014 vybrali za prezidenta proamerického A. Kisku (momentálne zatiaľ neprávoplatne odsúdeného), Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota v roku 2019 vybrali za prezidentku proamerickú porušovateľku [...]

Slovakia first, či last?

24.03.2024

Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota na Hviezdoslavovom námestí v roku 2014 vybrali za prezidenta proamerického A. Kisku (momentálne zatiaľ neprávoplatne odsúdeného), Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota v roku 2019 vybrali za prezidentku proamerickú porušovateľku Ústavy Z. Čaputovú a napriek tomu veľké množstvo ľudí v roku 2024 aj do tretice [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 587
Celková čítanosť: 2100594x
Priemerná čítanosť článkov: 3579x

Autor blogu

Kategórie