Založ si blog

Z celého srdca Vám ďakujem, pán poslanec Kremský, budem sa riadiť Vašou radou!

Poslanec, čiže zástupca ľudu Peter Kremský odporučil seniorom, ak nezvládajú zvyšujúce sa životné náklady  geniálne riešenie – presťahovať sa.

Penzisti tvoria na Slovensku 17% percent populácie. Čiže zástupca ľudu P. Kremský poslal 17% ľudu do…

Samozrejme, na parlamentného asociála sa okamžite zniesla spŕška kritiky, najmä od Jednoty dôchodcov, ale aj od iných…

Ale ten génius vlastne ani nemal taký zlý nápad!

Odporúčam penzistom, aby zvážili presťahovať sa do Vietnamu! Pred pár dňami som sa odtiaľ vrátil a konštatujem, že nie je nič lepšie pre pokojné dožitie, ako táto krajina.

Dvojizbový menší byt (cca 60 m2, veď kto bude upratovať plochu futbalového ihriska) tam kúpite za 30 000 eur.

Liter benzínu síce kúpite za (na prvý pohľad) horibilných 28 540 vietnamských dongov, ale stále je to takmer o polovicu menej ako u nás.

Pivo, väčšinou len plechovkové, či fľaškové – málokde čapované – kúpite za 40 – 50 centov, čiže o polovicu lacnejšie ako u nás. No dobre, nie všetky tie pivá sú prvá klassa, ale dá ssa.

Najete sa za 3 – 5 eur. Jedlo často pozostáva z 5 – 7 chodov a podáva sa v takých množstvách, že ho skonzumujete len za podmienky, ak vás budú štopať ako kŕmnu hus. Nehovoriac o tom, že všetky (VŠETKY!) jedlá bez výnimky sú vynikajúce!

 

 

Pre penzistické boľavé údy je tu príjemne teplo a krajina je krásna:

 

Ľudia sú bez výnimky usmievaví, ústretoví, príjemní:

Dokonca aj Budha sa usmieva:

Uniformované zložky majú veget:

Obéznych ľudí takmer nevidíte, ženy sú štíhle a v drvivej väčšine pekné až krásne:

Masážne služby sú lacné a dostupné na každom kroku a to dokonca aj také, ktoré vám rozprúdia krv v takých údoch, v ktorých ste už ani nedúfali…

Obyvatelia sú vlastenci, nehanbia sa za vlastný rod – nie ako neoliberalizmom napáchnutí mladí Slováci. Vietnamská zástava visí na každom dome a podľa tvrdenia Vietnamcov, to nie je z povinnosti, ale zo chcenia.

Nájdete tu aj vlajky s kosákom a kladivom, ale to až tak neprekáža, ak si uvedomíte, že sa nachádzate v jednej z hospodársky sa najprudšie rozvíjajúcich krajín sveta a to, čuduj sa svete – pod vedením komunistickej strany!

(Vietnam je na 23. a Slovensko až na 77. mieste v tabuľke najprudšie sa rozvíjajúcich ekonomík sveta).

No a vzhľadom na minulosť, nemajú tu radi Američanov, takže si oddýchnete od všelijakých tých riťolezeckých jaronaďov, krúpov, korčokov, kremských, remišových a čaputových.

 

No dobre, ja viem… nemôžu všetci odísť a ani by to nebolo správne!

My sme doma tu!

A tu si musíme urobiť poriadok, aby sme sa mali dobre, aspoň ako tí Vietnamci.

 

Už vidím, ako sa na mňa vyrútia všetci tí progresívni oľanosasozaľudia s tým, že Vietnamci sa nemajú dobre a musia drieť od rána do večera za pár dongov. Iste, niektorí drú, niektorí nemusia. Podstatný rozdiel však je ten, že oni sú SPOKOJNÍ! A tá spokojnosť spočíva v životnej filozofii.

My sme stále tlačení na západ, prispôsobujú nás na západný štýl života a mnohí z nás si myslia, že to je to, čo potrebujeme. Ale opak je pravdou! Netreba sa hnať za mamonou, netreba mať stále nový mobil, auto, televízor a čo ja viem čo ešte. Kvalita života a spokojnosť spočíva v niečom inom.

Tá očista musí prebehnúť v nás. Verím, že mnohí do konca tohto roku pochopia, ako skutočne funguje svet. Ako sme klamaní a klameme aj sami seba. Verím, že koncom tohto roka, keď ťažoba doľahne na každého z nás, mnohí pochopia kde je kardinálny problém sveta a dokážeme sa vzoprieť nadnárodným oligarchom a Američanom a ich domácim prisluhovačom, ktorí nás ženú do biedy.

Verím, že to dokážeme tak, ako to dokázali Vietnamci v roku 1975.

 

Zdroj fotografií: autor textu (všetky fotografie sa po kliknutí na ne zväčšia)

 

 

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

ATACMS, Ukrajina

ATACMS či vojenskí poradcovia. Zameria Kyjev pomoc z USA aj na zničenie Krymského mosta?

23.04.2024 06:00

Už tento týždeň by Ukrajina mohla z USA dostať ďalekonosné Armádne taktické raketové systémy – ATACMS.

Marina Francisti, Ana Meši

Zubná turistika očami lekárok zo Srbska: Slovákov trápi bezzubosť, chodia k nám po protézy aj implantáty. Láka ich cena

23.04.2024 06:00

Stomatologičky zo Srbska nám priblížili, čo láka Slovákov do ich ambulancií.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2123612x
Priemerná čítanosť článkov: 3587x

Autor blogu

Kategórie