Založ si blog

President manufactory s r. o.

Marketingové agentúry nám v priebehu pár týždňov vyrobili z neznámeho nímanda Andreja Kisku prezidenta. Nepoučili sme sa a v nasledujúcich voľbách nám marketingové agentúry vyrobili z neznámej ženy prezidentku. V oboch prípadoch občania volili ľudí, o ktorých celoživotnej histórii a celoživotných postojoch nič nevedeli. Bol im predložený len „skvostný“ príbeh týchto kandidátov z čias len pár mesiacov pred voľbami (dobrý anjel, pezinská skládka). V oboch prípadoch sa ich rukovodíteli (veľmi sa mi sem hodí toto ruské slovo, i keď v ruštine má trochu iný význam) rozhodli, že ide o prezidentov len na jedno použitie. Pochopili, že Čaputová za všetky tie špinavosti, ktoré vo funkcii spáchala je druhýkrát nezvoliteľná a nasadili Korčoka, ako budúceho páchateľa podlostí.

O tom, prečo je Korčok nevoliteľný som písal v predchádzajúcich článkoch: TUTU

Moc PR agentúr a médií je však úžasná a stále hrozí riziko, že Korčoka na hrad pretlačia. Tak pri výbere hlasovacieho lístka dobre zvažujte!

Ďalej chcem pokračovať na humornejšiu nôtu. Myslím si, že pri presadzovaní určitých ľudí na hrad by sa zapotili aj tie najšikovnejšie PR agentúry, vrátane Arona Shaviva.

Napríklad taký, žiaľ už zosnulý, maliar a ilustrátor Svetozár Mydlo. Veď si len predstavte volebný slogan:

Mydlo na hrad!

To by vyznievalo, akoby na hrade nefungovala hygiena.

Alebo taký, tiež už zosnulý, košický futbalista, Jozef Bomba.

Bomba na hrad!

To by nešlo.

Zostaňme pri futbalistoch. Futbalového útočníka Michala Gottwalda by bolo tiež poriadne zložité presadiť za prezidenta.

Gottwald na hrad!

A čo futbalisti Čvirik, Diňa, Had, Hološko, Mucha, Obžera, Polievka…?

Futbalista Radoslav Zábavník by sa možno uplatnil ako prezident na Ukrajine. Tam založili tradíciu voliť do funkcie bývalých zábavníkov.

A futbalista Dávid Strelec, ten by ani kandidovať nemohol! Sotva by vyšiel von s volebným sloganom Strelec na hrad, už by mu čurillovci v zmysle svojich najveľkolepejších tradícií nadránom vylomili dvere na byte a za rachotu vrtuľníka visiaceho nad jeho domom, by ho obvinili, že plánuje teroristický čin voči terajšej Pani nedotknuteľnej.

Herec a režisér Zoro Záhon by kandidovať tiež nemohol. Alebo aj mohol, ale s minimálnou šancou na úspech. Pri použití sloganu Záhon na hrad, by si ho každý plietol s Michalom Trubanom a jeho programom pestovania a užívania marišky.

Igor Matovič, ktorý sa dostal do parlamentu len vďaka volebnému podvodu, keď oklamal cigánskych voličov, urobil chybu. Nemal kandidovať na post prezidenta sám, ale kandidatúru mal ponúknuť hercovi Jozefovi Vajdovi.

Vajda na hrad!

To by Matovičovi možno prinavrátilo priazeň Rómov.

A hokejisti? Dubnický odchovanec Juraj Majdan by bol absolútne neprijateľný!

Majdan na hrad!

Nie!

Ani v najhoršom sne!

Zato hokejista René Vydarený by bol úplne najlepší! Nielenže by mal dobrý slogan, ale po jeho zvolení by dobre zneli slová z úst redaktorky  Televíznych novín: „Podľa najnovšieho prieskumu verejnej mienky má Vydarený, prezident Slovenskej republiky, podporu 95,4% obyvateľstva…!

Tak robme všetko preto, aby aj v marcových prezidentských voľbách bol prezident vydarený!

Dobre, dosť bolo srandy.

Chcel som tým všetkým len poukázať na to, že dnes možno urobiť prezidenta z hocikoho. Svedčia o tom príklady nielen z domova, ale aj z „progresívneho“ zahraničia. Agentúry a médiá zvýrazňujú na kandidátoch to nepodstatné, to pozlátko, neraz umne a na poslednú chvíľu pozliepané. Neponúknu voličom konkrétne príbehy jednotlivých kandidátov so všetkými ich životnými zlyhania, klamstvami, omylmi, celoživotnými stanoviskami a áno, aj úspechmi, aby sa volič mohol rozhodnúť na základe logickej úvahy. Ponúkajú len nepodstatné pozlátko.

A tragédia je, že niektorým voličom toto stačí.

 

nebuďte…

 

Zdroj foto: autor textu

Zážitok z dnešného dňa. . .

25.04.2024

Vybral som sa dnes na Miestny úrad Bratislava – Staré Mesto, aby som tam, ako budúci člen okrskovej volebnej komisie v eurovoľbách, podpísal potrebné dokumenty. Prechádzal som cez Hviezdoslavovo námestie a už diaľky som zbadal pred americkou ambasádou veľký zhluk ľudí. Prekvapilo ma to, pretože som nevedel o žiadnej protestnej, ani inej akcii a väčšinou o nich [...]

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

special podcast pocuvajte Pravdu novy jzbt6t / Počúvajte Pravdu /

Po 20 rokoch v únii nemôžeme na ňu najmä nadávať, ak ju chceme zmeniť

04.05.2024 06:05

Európska únia sa môže a má kritizovať. U nás však kritika dosahuje absurdné rozmery.

Peter Pellegrini, Andrej Danko

Nebude to boj, ale permanentné napätie. Hlas a SNS sú znova na nože: Fico je ticho, aby koalícia prežila

04.05.2024 06:00

Hlasovanie o Fonde na podporu umenia tretíkrát presunuli. Dôvodom sú spory medzi SNS a Hlasom.

kalifát, demonštrácia, islamisti, moslimovia

Žiadať kalifát nie je trestné, tvrdia odborníci. Aj to je sloboda prejavu

04.05.2024 06:00

Možno zakázať demonštráciu, kde spochybňujú základné práva, alebo by to nebolo demokratické? V Nemecku riešia dilemu, ktorú vyvolalo zhromaždenie moslimských radikálov.

radnica, Banská Bystrica

Vzácny erb na najkrajšom slovenskom námestí sa na svoje miesto nevráti. Mesto má však náhradu

04.05.2024 06:00

Historický skvost zdobil banskobystrickú Radnicu na Námestí SNP viac ako dve storočia. Vlani na jeseň však odtiaľ mestský erb zložili a dnes je už isté, že na pôvodné miesto sa nikdy nevráti.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 593
Celková čítanosť: 2133093x
Priemerná čítanosť článkov: 3597x

Autor blogu

Kategórie