Založ si blog

Otvorený list pani prezidentke

Niektorí tvrdia, že všetko, čo robí Pellegrini je zle a neskoro. Iní (aj zahraničné médiá) nás dávajú za vzor toho, čo sa má a malo (najmä v Taliansku) urobiť hneď.

To, čo robí Pellegriniho (ešte stále vláda) je dobre! Niektoré veci sa síce mohli pritvrdiť – napríklad za zatajenie pozitívnej cestovateľskej anamnézy a nedodržiavanie karanténnych opatrení mal byť trest odňatia slobody a niekto si tam už mal ísť pre výstrahu sadnúť. Ale vďaka aj za to, čo sa deje pod taktovkou tejto vlády.

Ak sa stala nejaká chyba, tak inde. Rôzni odborníci tvrdili (a niektorí to tvrdia dokonca ešte aj dnes), že coronavirus je ako chrípka.

No nie je!

Úmrtnosť je ďaleko vyššia ako pri chrípke, podľa rôznych zdrojov je vyššia o 10 – 30%! (záleží na použitej metodike rátania) Navyše takmer tretina tých, ktorí sa „vyliečia“ majú trvalo zníženú kapacitu pľúc a bez oddychu na každom schode nevyjdú do 1. poschodia a šanca na ďalšie dožitie je u nich 2 – 6 rokov . A pre tých, ktorí tvrdia, že sa smrti neboja, by bolo možno dobre napísať, ako sa pri tejto chorobe umiera – je to ako keby ste sa topili v jazere, len to trvá dlhšie, ste osamote (lebo ste infekčný) a pri plnom vedomí!

Dôsledkom toho, že „odborníci“ zľahčovali situáciu, sú teraz ľudia, ktorých ešte stále možno vidieť zgrupovávať sa na najrozličnejších miestach a šíriť infekt ďalej.

V tejto situácii má dôjsť k výmene vlády. Je už klišé hovoriť, že si neviem predstaviť Matoviča ako tento problém rieši. Lenže sú tu aj iné dôvody, prečo výmena vlády teraz nie je absolútne vhodná. Jednak, preberanie funkcií a úradov trvá nejaký čas a to bude časová strata v boji s coronavirusom. A v tomto boji ide doslova o hodiny. Druhý dôvod je ten, že je dosť možné, že nová vláda so Sulíkom zaujme ku coronavirusu iný postoj. Veď aj včera sa Sulík so šťastným výrazom na tvári z pocitu, že zostavili vládu vyjadril, že konečne sa začnú robiť opatrenia v prospech biznismenov. Znamená to, že ku coronavirusu sa nová vláda postaví ako vláda Borisa Johnsona vo Veľkej Británii? Johnsonova vláda totiž nerobí takmer nič! Pretože business first!

Pani prezidentka, ak vám ide naozaj o ľudí, odložte, prosím, menovanie novej vlády! Je to v ich záujme. A tiež treba ľuďom natvrdo povedať, že opatrenia nie sú na 14 dní. Žiaci sa už do škôl v tomto školskom roku nevrátia!

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2120867x
Priemerná čítanosť článkov: 3583x

Autor blogu

Kategórie