Založ si blog

Koná vláda v prospech ľudí žijúcich na Slovensku?

Jedna vec je istá – stalo sa niečo, čo sa stať nemalo. Neustály tlak Západu na Rusko vyvrcholil tak, ako nevyhnutne musel vyvrcholiť. Teraz s tým už, žiaľ, nič neurobíme. Prognózy o tom, aký bude ďalší vývoj sa výrazne líšia. Od názorov, že za pár dní/týždňov bude po všetkom až po predpovede dlhotrvajúcej vojny, obojstranných sankcií decimujúcich hospodárstvo tak Ruskej federácie, ako aj Európskej únie.

Stále viac názorov sa kloní k tomu, že horšie dopadne práve EÚ. V prípade nedostatku plynu, ropy a iných komodít sa zastaví výroba, zvýši sa enormne nezamestnanosť, porastú ceny, bez európskej výroby stratí Európa trhy v Afrike a inde. Pochopiteľne, okamžite ich zaplní pripravená Čína a Európa sa na ne už nedokáže vrátiť a hospodársky bude ďalej upadať. Zastavením produkcie ukrajinského obilia sa dostaví hladomor v krajinách severnej Afriky a inde, čo opäť zvýši migráciu ľudí z tretieho sveta do Európy a prispeje k jej úpadku.

Inými slovami vyhliadky nie sú ružové.

V tejto situácii predseda slovenskej(?) vlády Heger vyzýva na odstavenie Európy od ruského plynu, pričom Slovensko je od ruského plynu a ropy (a aj od poplatkov za tranzit) zo všetkých krajín EÚ najviac závislé! V čí prospech koná predseda slovenskej vlády? Ako to, že jeho šialený nápad musel zahamovať až o trochu rozumnejší nemecký kancelár?

Ako to, že slovenská vláda pod Hegerovým vedením už dávno neprijala rad opatrení na zabezpečene potravinovej bezpečnosti, keď doba je vrcholne neistá a podľa rôznych prognóz tento stav ekonomickej a najmä potravinovej núdze môže trvať aj niekoľko rokov?

Za minulého režimu sme boli v základných potravinách plne sebestační! Dnes sa naša potravinová sebestačnosť odhaduje niekde na úrovni biednych 30%!

Dnes sa ukazuje to, na čo som na blogu upozorňoval a pred čím som varoval už vo viacerých článkoch v minulosti (naposledy 21. novembra 2020 TU)

V roku 1989 sa na Slovensku chovalo 1 622 512 kusov HD, z toho bolo 558 857 kráv. V roku 2017 sme mali už len 439 826 kusov HD, z toho 194 676 kráv. Ošípaných sa v roku 1989 chovalo 2 708 000 ks a v roku 2017 už len 614 384 ks. Oviec bolo okolo 630 000 a dnes ich je menej ako polovica z tohto počtu. O hydinárstve, ktoré bolo voľakedy pýchou Slovenska ani nehovorím – už pred ukrajinskou krízou sa o ňom hovorilo, že neprežije vôbec! Slovensko bolo aj zemiakarskou veľmocou a dnes túto komoditu musíme dovážať!

Sme teda totálne závislý od dovozu potravín!

Ako to, že vláda už neprijala účinné a okamžité opatrenia, ktoré by zabezpečili, aby sa namiesto repkových lánov, nasadili plošne zemiaky a obilie či už pre ľudský konzum alebo pre krmovinárske účely? Ako to, že vláda dávno neprijala opatrenia na konsolidáciu chovu hospodárskych zvierat, i keď mi je jasné, že dosiahnuť voľakedajšie stavy sa nedá zo dňa na deň (na rozdiel od produkcie poľnohospodárskych plodín!). Po skúsenostiach s dvojročným amatérskym počínaním tejto vládnej zostavy predpokladám, že im to zatiaľ ani len nenapadlo!

Ako chce vláda zabezpečiť, že tu ľudia nebudú mrieť hladom a zabíjať sa navzájom pre kus žvanca, ak v dôsledku dlhodobej krízy, či nebodaj rozsiahlejšej vojny, ktorá nie je až taká nereálna, naši partneri z EÚ prestanú dodávať potraviny? A že vo vyhrotenej krízovej situácii prestanú dodávať je istejšie ako smrť – vždy je bližšia košeľa ako kabát!

Prečo sa slovenská vláda nezaoberá tým, čo budú Slováci jesť, ale rieši povolenia pobytu pre vojská NATO na našom území, hoci tu žiadna vojna nie je? Prečo rieši vyznamenania pre Zelenského za to, že sa naivne nechal zneužiť Západom a veril v to, čomu každý čo len trochu rozumný a v politike zorientovaný človek veriť nemohol? (Pravda je taká, že prezident Ukrajiny nerokovaním s Rusmi zatiahol svoju vlasť do vojny a mal by za to pykať!)

Dokedy slovenskí občania budú trpieť na čele svojho štátu hazardérov konajúcich v prospech koho vlastne? Lebo v prospech občanov SR istotne nie!

Zážitok z dnešného dňa. . .

25.04.2024

Vybral som sa dnes na Miestny úrad Bratislava – Staré Mesto, aby som tam, ako budúci člen okrskovej volebnej komisie v eurovoľbách, podpísal potrebné dokumenty. Prechádzal som cez Hviezdoslavovo námestie a už diaľky som zbadal pred americkou ambasádou veľký zhluk ľudí. Prekvapilo ma to, pretože som nevedel o žiadnej protestnej, ani inej akcii a väčšinou o nich [...]

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 593
Celková čítanosť: 2127785x
Priemerná čítanosť článkov: 3588x

Autor blogu

Kategórie